KLOKKEREN FRA NOTRE DAME- The Musical bliver ikke mere aktuel end i dag

Foto: Anders Larsson

Vanessa sætter en stor ære i at skulle spille Esmeralda i KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical. “Esmeralda står for at tage sig af dem, der ikke er velkomne i samfundet, og den historie er vigtigere at fortælle i dag end nogensinde før.”

Hvad betyder det for dig at skulle spille Esmeralda?

Jeg vil sammenligne det med, at en meget kristen skuespiller skulle spille Jesus i Jesus Christ Superstar. For mig er Esmeralda – både i Victor Hugos roman og i Disneys tegnefilmsversion – en heltinde for det gode, og hun vover endda at kæmpe mod uretfærdighederne i samfundet.

Hvordan ser du Esmeralda i dig selv?

Jeg har altid stået op for de svage og har identificeret mig med de mennesker, som har følt sig uden for, fordi jeg selv har prøvet det. Min families historie har gjort mig til den, jeg er i dag. Mine forældre flygtede fra Sydamerikas diktaturer. Jeg har stor empati for minoritetsgrupper som gennemgår store kriser og omvæltninger. Det er lige meget, hvor de er fra. KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical bliver ikke mere aktuelt end i dag med alle de stakkels mennesker, der er på flugt og ikke er velkommen nogen steder.

Synes du, at KLOKKEREN FRA NOTRE DAME – The Musical er relevant i dag?

Mere end nogensinde! Tænk på alle de krige og katastrofer, som verden har været vidne til siden menneskets oprindelse og det virker til, at vi aldrig bliver klogere. Det er skammeligt. Europa befinder sig i et katastrofalt midtpunkt lige nu, og jeg er bange for, at det snart koger over. Det må vi forhindre med de stærkeste hjælpemidler, vi har. Derfor er jeg særligt glad for at være med i denne musical. Der er to universelle tematikker i KLOKKEREN FRA NOTRE- The Musical: frygt og kærlighed. I dag ser jeg frygten for alt det, vi ikke kender til, og det former sig til had. Der er heldigvis også kærlighed. Jeg ser folk der forsøger at hjælpe med at forene mennesker. Vi fødes alle ens og har det samme mål i livet – nemlig at være lykkelige.

Hvad er Esmeraldas vigtigste budskab?

Quasimodo er et vanskabt menneske, men det er Esmeralda ligeglad med. Hun ser det smukke i ham og hun løfter ham op, når alle andre sparker ham. Hendes vigtigste budskab er, at alle mennesker indeholder noget fint og værdifuldt og gennem hende sejrer kærligheden.

Hvordan håndterer du sprogforskellen fra svensk til dansk?

Lige nu ser jeg danske serier og film. Jeg læser og lytter meget til radio. Ud over det, går jeg til undervisning hos en dansklærer i Stockholm, hvor jeg bor. Jeg har stor respekt for sproget, så jeg øver godt og grundigt lige nu, så jeg er klar til forestillingen til efteråret. Jeg tror dog ikke, at en sigøjnerpige som danser og tigger på gaden er typisk dansk. Eller svensk for den sags skyld.

Hvis du overtog Quasimodos job for en dag, hvilken sang ville du spille fra klokketårnet i Notre Dame?

Justin Biebers “Sorry”… hahaha. Nej, det var for sjovt. Det skulle være sangen fra forestillingen, som jeg lytter til hver dag: “En enkelt dag”.